Sunday 31 August 2008

Μιχάλης Κωνσταντίνου- Η επιστροφή του «ασώτου»













Η επιστροφή του Κωνσταντίνου στον Ηρακλή έκανε αναμφίβολα τις καρδιές όλων των Ηρακλειδέων, έστω και λίγο, να σκιρτήσουν. Αυτών που δείχνουν να την αντιμετωπίζουν με προσποιητή αδιαφορία και αυθόρμητη εχθρότητα νομίζω ότι σκίρτησαν λίγο περισσότερο… Δε ξεχνιούνται έτσι εύκολα τα τέσσερα χρόνια με τα 60 και πλέον γκολ.
Η αγάπη για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα και κατ' επέκταση για τους παίκτες της βιώνεται όπως ένας μεγάλος έρωτας. Υπάρχει πάθος, ζήλια, ενθουσιασμός, εντάσεις κι όσο πολλές κι αν είναι οι απογοητεύσεις δύσκολα αποφασίζεις να χωρίσεις. Ο έρωτας των φιλάθλων του Ηρακλή για τον Κωνσταντίνου είναι δεδομένος κι ακόμα ζωντανός. Δεδομένη όμως είναι κι η πικρία του χωρισμού και της περιφρόνησης. Η αίσθηση ότι επιστρέφει εδώ μόνο αφού εξάντλησε τις πιθανότητες να πάει κάπου καλύτερα και η σταθερή τα τελευταία χρόνια πτώση της καριέρας του δημιουργεί την καχυποψία ότι ο «έρωτας» δεν είναι και τόσο αμοιβαίος. Το μόλις ενός έτους συμβόλαιο που υπέγραψε επίσης δε βοηθάει για να ξεχαστεί το «οδυνηρό» παρελθόν. Τα γκολ που ενδεχομένως θα έρθουν θα βοηθήσουν σίγουρα περισσότερο και θα βελτιώσουν την κατάσταση. Μέχρι την επόμενη «προδοσία» τουλάχιστον, που μοιραία θα έρθει…

Τι έξοχα που το 'θεσε ο Ρασούλης στη "Μπαλάντα του επαγγελματία παίκτη" του:

Πότε θηρίο κι ήρωας και πότε τραυματίας
Παίρνει την οικογένειά του και για αλλού τραβά
Μονάχα με τα πόδια του κλειδιά μιας εργασίας
Αναγκασμένος μια ζωή το χθες να το ξεχνά…

Υ.Γ. Αρχίζει σε λίγες ώρες η νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Είθε οι παιδικές ψυχές μας να ξεδιψάσουν πάλι!

3 comments:

Stepas said...

Για να δούμε λοιπόν.Θα μπορεσει ο "Μιχαλάκης" να βοηθήσει τον Ηρακλή;

Είναι κι αυτή η ιστορία με τον Μάρκες που χαλάει λίγο το κλίμα στον Ηρα.Ήρθε και η σφαλιάρα από τας Σερρας...Τον Ηρακλή φέτος τον βλέπω κάπου στην 9η-10η θεση,αν και όταν δέσει η ομάδα ίσως δείξει κάτι καλύτερο από αυτό που ειδαμε στην πρεμιέρα.

Μακάρι να δούμε καλό πρωτάθλημα φέτος!

frank barrell said...

Stepas, άστα να πάνε... Όλα στραβά κι ανάποδα ήρθαν στην πρεμιέρα. Θα στρώσουμε όμως που θα πάει.

Από την άλλη -χαριτολογώντας- να πω ότι αν θέλουμε να δούμε καλό πρωτάθλημα ας δούμε το ισπανικό...

Υ.Γ. Συγχαρητήρια για το διπλό!

Stepas said...

Έχεις δίκιο.Στα μεγάλα ξένα πρωτάθλημα βλέπεις κανονικο ποδοσφαιρο.Εδω εμείς βλέπουμε μία μέτρια βερσιόν του αθλήματος...Δυστυχώς όμως και η NOVA κοστίζει κι έτσι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να απολάυσουν τα ξένα πρωταθλήματα.

ΥΓ:Να'σαι καλά φίλε!Καλό το 2πλο αλλά τα δύσκολα έπονται για τον ΠΑΟΚ.Το κρίσιμο τεστ είναι με την ΑΕΚ.Εν αναμονή...