Friday 23 March 2007

"Carte Postale"


Πάνω που έλεγα ότι είχα να ακούσω καιρό κάτι για τον Τσακνή, τα νέα πλάκωσαν μαζεμένα...

Ένα τραγούδι με υπέροχη μουσική και τη φωνή του Τσακνή ακούστηκε σήμερα το πρωί από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μου. Δυσκολεύτηκα είναι η αλήθεια να προσέξω τους στίχους (μόνο στο τέλος μου έμεινε η αναπάντεχη αναφορά στον Μαραντόνα) αλλά μόλις γύρισα σπίτι κατέφυγα αμέσως στο διαδίκτυο για να βρω πληροφορίες. Και πραγματικά τις βρήκα!

Το τραγούδι που άκουσα ονομάζεται "Λατίνος εραστής (στον Carlos Gardel)" και είναι το πρώτο κομμάτι από το νέο CD του Νότη Μαυρουδή Carte Postal σε στίχους του Ηλία Κατσούλη. Κάθε τραγούδι του album είναι μια προσωπογραφία- αναφορά σε κορυφαίους, ο καθένας στο είδος του, καλλιτέχνες όπως ο Καβάφης, ο Βιζυηνός, ο Μπιθικώτσης, ο Αττίκ, ο Carlos Gardel, η Amalia Rodriguez, η Edith Piaf, η Σοφία Βέμπο, η Σαπφώ Νοταρά, η Σωτηρία Μπέλλου, η Ρόζα Εσκενάζυ, η Μαρίκα Νίνου, η Φλέρυ Νταντωνάκη και η Στέλλα Χασκήλ.

Το εγχείρημα μοιάζει να είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον και επιφυλάσσομαι να γράψω περισσότερα αφού έχω ακούσει ολόκληρο τον δίσκο (τον οποίον σύντομα θα αγοράσω). Όποιος πάντως ενδιαφέρεται μπορεί να ακούσει κάποια μικρά δείγματα απ' όλα τα τραγούδια του δίσκου εδώ!

No comments: